Çarşamba, Ocak 10, 2024

Son Haberler

2019 Yılında En Çok İzlenen Kanallar

2019 yılını geride bıraktık. 2020 yılına yeni projelerle giren kanallar, bir yandan da yüksek rating alan dizileriyle devam ediyor. Bu yazımda 2019 yılında en çok izlenen kanallar hakkında bilgiler sunacağım.

İşte 2019 yılında en çok izlenen kanallar

Tüm Kişilerde Lider ATV

2019 yılında Tüm Kişiler’de birincilik ATV’ye ait. En yakın rakibi FOX’a yüzde 10’luk bir fark atmış durumda. FOX’tan sonra ise Kanal D, Show, TV8, Star ve TRT 1 geliyor. Yedi büyük kanaldan sonra en çok izlenen kanal ise Kanal 7 durumunda. Çocuk kanallarında liderlik TRT ÇOCUK’a ait. Haber kanallarında ise lider TRT HABER. Alternatif kanallar arasında ise A2 liste başı durumda.

20+ ABC1’de Lider FOX

2019 yılında 20 + ABC1 grubunda en çok izlenen kanal FOX. FOX en yakın rakibi ATV’ye yüzde 8 fark atmış durumda. ATV’den sonra ise TV8, Show, Kanal D, TRT 1 ve Star geliyor. Yedi büyük kanaldan sonra en çok izlenen kanal ise Kanal 7 durumunda. Çocuk kanallarında liderlik yine TRT ÇOCUK’a ait. Haber kanallarında ise lider yine TRT HABER. Alternatif kanallar arasında ise Beyaz TV liste başı durumda.

Kadın ve Erkek İzleyicler

Tüm kişilerde kadın ve erkek oranları incelendiğinde kadınların ve erkeklerin en çok tercih ettiği kanalın ATV olduğu görülmektedir. Tüm kişiler OPT’de ve PT’de en çok izlenen kanal ATV iken, 20 + ABC1’de OPT’de ve PT’de en çok izlenen kanal FOX olmuştur.

Çocuklar TRT ÇOCUK ve ATV izliyor.

5-11 yaş gurubunda ise en çok izlenen kanal TRT ÇOCUK ve ATV durumunda. ATV PT’de çocuklar tarafından en çok izlenen kanal olmuşken, OPT’de en çok izlenen kanal TRT ÇOCUK olmuştur.

 

 

 

Latest Posts

Trend

X