Müzik Endüstrisinde Pazarlama ve Youtube Neden Önemli?

Salgın müzik endüstrisini kökünden değiştirdi. Konserlerin iptal olması ve mekanların kapanması hem içeriği zenginleştirdi hem de içerik tüketimini arttırdı. Müzik hayranlarının çevrim içi platformlara yönelimi müzik video kategorisindeki popülerliği hızlandırdı. Bu gelişmelerin bir sonucu olarak kısa süre önce sesli reklam özelliğini duyuran YouTube’a müzik içerikleri için her ay 2 milyardan fazla kişi geliyor. Peki bu geniş mecrada markalar hedef kitlesine nasıl ulaşacak?

Müzik tüketim biçimlerinde yaşanan zorunlu değişim reklam sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Dijital müzik içeriği aracılığıyla hedef kitlelere ulaşmanın yeni bir yolu var; “sesli reklam”. YouTube’un yeni sesli reklam özelliğinin hatırlanabilirliği ve hedef kitlelere ulaşma oranı birçok markayı cezbediyor. Fakat doğru stratejiyle ilerlemek çok önemli. Bunu doğru bir şekilde kurgulayan SEAT ve American Eagle başarılı örneklerden sadece birkaçı.

İnsanlar farklı şeyler için farklı platformlara gider
İnsanlar her zamankinden daha fazla seçeneğe sahip ve birçok farklı platform üzerinden müzik içeriğine olan ilgi bariz bir şekilde arttı. Diğer müzik platformları arasından 70 milyondan fazla resmi parçaya sahip olmasıyla öne çıkan Youtube’da içerikler canlı yayınlardan dans videolarına, kullanıcılar tarafından oluşturulan coverlardan sanatçıların resmi parçalarına kadar farklı kategorilerde tüketiliyor. Reklam verenler için hedeflerine göre insanlara ulaşmak için çeşitli çözümler sunan platform reklam yolculuğuna da heyecan katıyor.

İLİŞKİLİ HABER

YouTube’daki müzik videosunun yüzde 85’inden fazlası ön planda izleniyor
Geleneksel bilgelik, birçok insanın izlemek yerine dinlemek için müzik platformlarını kullandığını söylüyor. Bu, müziğin düşünüldüğünden daha önde ve merkezde olduğu YouTube kullanıcıları için geçerli değil.
İnsanlar müzik videoları izlediğinde, YouTube’daki müzik tüketiminin yüzde 60’ı, arka planda oynatmanın mümkün olmadığı  mobil cihazlarda gerçekleşiyor ve YouTube ekranı tahmin edildiğinden çok daha hızlı büyüyor. Müziğe özel olarak baktığımızda, YouTube’da kaydedilmiş canlı müzik performanslarının TV ekranlarında izlenme süresi Temmuz 2019 ile Temmuz 2020 arasında yüzde 100’den fazla arttı.  Dünyanın her yerinde insanlar artık canlı konser deneyimini oturma odalarında toplanarak gerçekleştirebiliyor.

Kaynak: Marketing Türkiye

Son Haberler

Trend

Latest Posts